blog-post image

Wat zijn leuke gratis dingen om thuis te doen?

Door de pandemie zitten we ondertussen al ruim een jaar vooral thuis. Alhoewel er een einde lijkt te komen aan de coronatijd, is de kans groot dat we ook in de nabije toekomst nog niet heel veel dingen kunnen doen.

Gelukkig vormt dat niet echt een probleem. Het is immers ook gewoon mogelijk om thuis leuke dingen te doen, die ook nog eens gratis kunnen zijn. Zo zou je klusjes kunnen doen, zoals het plaatsen van shutters voor je ramen, al zal dit naar alle waarschijnlijkheid wel geld kosten. Dit is natuurlijk niet het geval als je gratis houten jaloezieën ergens kunt vinden. Natuurlijk is dit niet heel erg leuk om te doen, in tegenstelling tot de onderstaande dingen. 


Vind de uitgang in een online escape room

We kunnen nu allemaal wel een beetje escapisme gebruiken. Maar hoe kom je weg als een groot deel van de wereld thuis nog steeds vastzit? Antwoord: met een aantal geweldige escape rooms op internet, die een ongelooflijk letterlijke manier bieden om het gevoel te krijgen dat je loskomt en dat dus allemaal zonder je bank te verlaten. Zo kun je gratis genieten van veel entertainment en spanning, zonder je huis te hoeven verlaten.


Luister naar podcasts van sterren

Denk aan podcasts, maar echt heel goed. QCode, gelanceerd in 2019, is hier een goed voorbeeld van: de onberispelijk geproduceerde en onberispelijk gescripte podcastserie met echte Hollywood-royalty's, zoals onder meer Rami Malek ('Blackout'), Chloë Grace Moretz ('Gaslight') en Matthew McConaughey ('Hank de Cowdog'). De nieuwste spraakmakende release is het sci-fi-drama 'From Now', geregisseerd door Rhys Wakefield en met in de hoofdrollen Richard Madden (Bodyguard) en Brian Cox (Succession). 


Volg een bakcursus op Instagram

Binnen vastzitten heeft zo zijn voordelen. Je bent immers nooit ver verwijderd van je keuken. Daar komt nog eens bovenop dat het bakken van allerlei lekker dingen allerlei therapeutische effecten heeft. Maar als je repertoire niet verder gaat dan chocoladetaart uit de koelkast, maak je dan geen zorgen: de Londense bakkerij Bread Ahead streamt namelijk baklessen. Van donuts tot brownies, je kunt allerlei lekkere baksels creëren met behulp van deze specialisten.


Start een online boekenclub met vrienden

Voor velen was de pandemie een tijd waarin ze een nieuwe, diepere relatie met boeken ontwikkelden of juist een passie voor lezen herontdekten waardoor ze hun normale, dagelijkse leven konden doorbreken. Steeds meer mensen proberen aan de dagelijkse realiteit te ontsnappen met behulp van de vele pagina’s van een goed boek. En wat is een betere manier om te genieten van je literaire avonturen dan via Zoom met vrienden?


Leer een nieuwe taal

Tegenwoordig is het mogelijk om op veel verschillende manieren een nieuwe taal te leren. De pandemie is hier natuurlijk zeer geschikt voor, want de kans is groot dat je op het moment voldoende tijd hebt om deze kennis op te doen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een app zoals Duolingo, waarmee je diverse nieuwe talen kunt leren. Denk bijvoorbeeld aan Spaans, Frans, Japans, et cetera. 

<partnerbericht>
Beoordeling:
x 4 · 3.3

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl