blog-post image

Onderbroek heren: van lendendoek tot de boxer met strakke pijp

Herenkleding die gratis af te halen is, wie wil het nou niet? Als het gaat om onderbroeken, vinden de meeste mannen het toch fijner om ze nieuw te kopen.

Alhoewel een gewassen onderbroek geen kwaad kan, geven veel mensen de voorkeur aan nieuw ondergoed. Waar kopen heren die dan? Het is heel lang gebruikelijk geweest dat de  onderbroek heren door de vrouwen gekocht werden. Als de vrouw constateerde dat de oude onderbroeken van hun man of vriend nou toch echt versleten waren, nam ze een paar nieuwe onderbroeken mee. De man besteedde lang geen of amper aandacht aan de onderbroek. Zolang die maar niet afzakte, vonden zij het wel prima. 

Ondermode voor heren is big business geworden

Tegenwoordig kiest de moderne man zelf zijn onderbroek en ondermode. Dat gebeurt met zorg. De man heeft het belang van de onderbroek heren nadrukkelijk ontdekt. Zaken als comfort en pasvorm spelen nu ook een rol bij de keuze die de man maakt, om over het design, de uitstraling en de kleur van het ondergoed nog maar te zwijgen. De onderbroek heren hoort er helemaal bij en de moderne man kiest ook wat betreft de eerste kledinglaag voor een stijl die bij hem past. Ondermode voor heren is big business geworden en ondertussen is de boxershort het meest gedragen ondergoed ter wereld. 

Boxershorts ontwikkeld voor boksers

In feite veranderde alles in het jaar 1925. In dat jaar werd een eerste boxershort in de markt gezet. Het broekje was aanvankelijk inderdaad speciaal ontwikkeld voor boksers. Het hek was nu spreekwoordelijk van de dam. Iedere man wilde een boxer en droeg een boxer. Aanvankelijk was deze onderbroek voor mannen er alleen in de traditionele uitvoering; de dijen voor een derde bedekt en met ruime pijpen. 

De boxerbrief en de opmars van de strakke broek

De tijd heeft echter niet stilgestaan. Toen bleek dat de boxer onder strakke kleding toch minder prettig droeg, kwam er een variant op de originele boxershort op de markt, een uitvoering die in Engeland nog steeds ook wel boxerbrief genoemd wordt. De pijpen waren nu korter en strakker vooral. Er was al standaard een gevormde buidel in de boxershorts gemaakt en de strakke uitvoering met korte pijpen viel meteen in de smaak. Zeker toen de strakke en skinny slim fit broeken hun opwachting maakten, groeide ook de verkoop van de boxerbrief. 

Rekening houden met de bovenkleding

Behalve de erg populaire boxers, kun je als man ook nog steeds kiezen voor de wat meer traditionele herenslip, een onderbroek in de Y-vorm. De slip heeft zich met name wat betreft design en de mogelijkheden wat betreft kleur sterk ontwikkeld. Er is veel meer keuze als voorheen. Er zijn mannen die zweren bij het dragen van een slip, de meeste mannen hebben zowel slips als boxers thuis. Zo kan gevarieerd worden en kan rekening gehouden worden met de bovenkleding.

Met speciale dank aan de lendendoek, de voorloper van de heren onderbroek

Vergeet niet dat de onderbroek heren tot de eerste kledinglaag behoort en dat het een kledingstuk is dat in direct contact staat met de huid. Dat zorgt voor bescherming, ondersteuning en hygiëne. Een belangrijk kledingstuk dus en in niets meer te vergelijken met de eerste herenonderbroek, als we teruggaan naar 3000 voor Christus. Ineens droeg de man een lendendoek, het eerste kledingstuk voor de mens en dus ook de eerste onderbroek. De lendendoek bedekte het deel rond de heupen en de lies. Het was de voorloper voor alle ondermode die nu beschikbaar is voor de man.

<partnerbericht>
Beoordeling:
x 4 · 4

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl