blog-post image

Voordelig een woning huren

Gratis woningen zijn er hier helaas niet af te halen. Wel is het mogelijk om voor zo weinig mogelijk geld een woning te huren. We geven je graag een aantal tips om voordelig en snel een leuk onderkomen te vinden.

Houd het aanbod in de gaten

Zorg dat je regelmatig online het aanbod van huurwoningen bekijkt, bijvoorbeeld via Rentola. Op deze wijze ben je op de hoogte van de mogelijkheden en de huurprijzen. Diverse websites bieden bovendien de optie om via een mailtje een melding te krijgen van nieuw aanbod. Meestal kun je hiervoor zelf een aantal zaken instellen, zoals welk type woning je zoekt en in welke plaats(en). Dit verhoogt je kans dat je als één van de eersten kunt reageren op een leuk huis. Met name in de vrije sector is dit van belang. In de sociale sector speelt dit minder, want daar wordt het grootste deel van de beschikbare woningen verhuurd op basis van je positie op de wachtlijst.

Pas je eisen aan

Iedereen die een woning zoekt, heeft wel een wensenlijstje. Als het je niet lukt een geschikte woning te vinden, is het wellicht nodig om hier nog eens goed naar te kijken. Welke eisen zijn voor jou de belangrijkste en op welke punten wil je water bij de wijn doen? Zo hangt de hoogte van de huurprijs nauw samen met de locatie van een huurwoning. Ook is er op de ene plek meer aanbod dan op de andere. In steden en gemeenten waar het woningtekort nijpend is, zul je veel moeilijker een leuke huurwoning kunnen vinden dan op locaties waar er minder problemen met het woningaanbod zijn. Wellicht maak je in een andere regio of provincie dus veel meer kans. Verder kan het een slimme zet zijn om genoegen te nemen met een wat kleinere woning dan je voor ogen had. Voor alleenstaanden is bijvoorbeeld het huren van een gemeubileerde of gestoffeerde studio vaak een uitstekend alternatief voor een appartement met een slaapkamer.

Plaats een oproep

Het is ook slim om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat je een betaalbare huurwoning zoekt. Plaats dus oproepjes op social media en schakel je netwerk in. Praat over je woonwensen met je vrienden, collega’s en familie. Wees dus proactief in je zoektocht naar een huis, een appartement of een studio. Geef bijvoorbeeld aan wat je budget is en hoeveel slaapkamers je wenst. Wie weet heeft je oma wel een vriendin die leuke woningen verhuurt en vind je op deze manier het huis van je dromen.

Overweeg een andere woonvorm

Het huren van een woning voor jezelf en je gezin ligt het meest voor de hand. Er zijn echter ook andere woonvormen mogelijk. Als je single bent kun je bijvoorbeeld overwegen om samen met een vriend of vriendin een huis te huren. Ook het huren van een woning in een woongroep is een optie. Bij deze woonvorm deel je een aantal gemeenschappelijke faciliteiten. Dit kan gaan om kookgelegenheid, een ontmoetingsruimte, een tuin en apparatuur, zoals een wasmachine. Per woongroep is dit verschillend.

<partnerbericht>
Beoordeling:
x 2 · 3

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl