blog-post image

Goed advies: ga je eens lekker vervelen

Vervelen blijkt gezond te zijn. Gewoon even niksen, lummelen en dus niet ‘aan staan’. Lastig? Ja, dat kan het zijn, maar het is ook heel gezond. Niksen is de nieuwste workout zonder ook maar iets te doen.

Een dag vrij en dan toch die laptop in de rugtas? Op vakantie en een leerboek mee? Doe het niet. Probeer momenten in te bouwen, ook in je dagelijkse leven trouwens, waarop je even niets doet. Niets leest, niet online bent, niets om handen hebt. Vervelen is namelijk enorm gezond. 

Geef goeie spullen weg en ga daarna lummelen

We hebben allemaal een natuurlijke behoefte aan prikkels. Kun je dus niet omheen. Soms overspoelt je dat en ga je je huis opruimen. Een goeie zaak. Gooi weg wat kapot is en geef weg wat je niet meer gebruikt. Bewaar alleen dat waar je blij van wordt. Maar dat doe je een paar uur en daarna is het klaar. 

Een andere keer ga je je mail opschonen of werk je je to do lijstje af in de veronderstelling dat je daarmee weer een heleboel ruis uit je leven hebt verbannen. Dat klopt, maar je blijft ‘aan staan’. De echte rust komt niet. Daar is meer voor nodig. 


Probeer je te vervelen op de volgende manier

Ga wandelen

Om echt tot rust te komen kan een wandeling in de natuur heel veel goed doen. Advies: houd de schoudertas die je met je meedraagt zo leeg mogelijk. Geen spullen mee die kunnen afleiden. Zie je een bankje, ga daar eens lekker zitten vervelen. Doe niets. Niksen werkt namelijk helend. Je wordt rustig in je hoofd en het blijkt zelfs beter te zijn voor je creativiteit. Het geeft dus letterlijk ruimte in je hoofd om nieuwe verbindingen te leggen. Dát is creativiteit.


Weg met die smartphone

Nee, je hoeft je telefoon niet letterlijk weg te gooien, maar leg deze eens een tijdje weg. Kies in het weekend eens voor een telefoon-loze dag. Even geen Whatsapp, Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt best zonder. Vervelend? Misschien in het begin, maar zoals je weet: zonder die -d ligt de verveling op de loer en dat is hartstikke gezond. Wist je dat je je beter kunt concentreren als je je verveelt (en die telefoon dus niet in de buurt is). 


Neem een bad

Sommige mensen zweren bij douchen omdat ze gewoonweg geen geduld hebben om een tijdje in een bad door te brengen. Voor deze mensen is het juist goed om dat bad wel eens te nemen. Ja, daarin ga je je misschien vervelen. Maar was dat nu juist niet de bedoeling? Je zal als herboren uit het bad komen. Schoon en fris in je hoofd. 


Ga offline

De hele ochtend online gezocht naar jouw favoriete Ted Baker tas, zomerjurk of nieuwe laarzen? Dan is het tijd om nu de laptop dicht te klappen en dat allemaal even achter je te laten. Zonder die jurk is het ook gewoon zomer en die laarzen komen op een ander tijdstip wel weer. Het voordeel van online shoppen is dat die shop niet sluit. Die is altijd open. Stel die aanschaf met een gerust hart dus nog even uit en ga even offline. Daar hoef je niet gewichtig over te doen. Het hoeft geen week. Gewoon een paar uurtjes. Niet aan je laptop denken. Geen sites bezoeken. Niet surfen op het web. Lekker even niksen. Wegdromen. Soezen. Lummelen. Het werkt! 

<partnerbericht>
Beoordeling:
x 4 · 3

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl