Gratis

Gratisaftehalen.nl is de plek voor spullen waar je niet voor hoeft te betalen

Marktplaats

Filosofie: Help een ander

We leven met zijn allen in Nederland in een consumptiemaatschappij. Eigenlijk hebben we het relatief gezien heel goed in ons land, een enkeling daargelaten. Maar gelukkig zijn wij Nederlanders wel heel bewust van onze rijkdom en willen wij dat ook delen met anderen. Dat tonen we met zijn allen bij inzamelingsacties bij natuurrampen in andere delen van de wereld. Maar ook op kleine schaal, zoals op deze site Gratisaftehalen.nl, tonen wij onze vrijgevigheid en helpen anderen met gratis spullen. Daarmee creëren we een goed gevoel, bij een ander en bij onszelf.

Milieu en Freecycling

Het milieu krijgt steeds meer terechte aandacht. Steeds meer worden wij ons ervan bewust dat wij deze aarde te leen hebben van onze kinderen. Nog vele generaties na ons moeten kunnen genieten van hetgeen wij allemaal mogen beleven. Daarom is hergebruik en recycling heel belangrijk. Dat vermindert de behoefte aan natuurlijke grondstoffen en daarmee putten wij deze aarde minder uit. Hergebruik en recycling waarbij wij onze spullen gratis geven aan een ander heet 'freecycling'. Gratisaftehalen.nl is 100% een goed voorbeeld van freecycling. Onze spulletjes verdienen een tweede ronde en daar helpen wij een ander en Moeder Aarde.


Het begin

Het internet was in 1995 nog vrij onbekend. Er was nog geen site voor spullen die overbodig waren. Het mileu was wel een hot topic, maar eigenlijk waren wij daar nog niet zo mee bezig: je bent jong en je wilt wat.

In 1996 werd het idee voor een gratis marktplaats geboren. Gewoon aan de keukentafel. Marktplaats.nl was er net, maar daar werd alles tegen betaling aangeboden. Sites als gratiz.nl waren er ook al, maar dat was alleen voor gratis spullen die je thuisgestuurd kreeg.

Eerste versie

Vanaf 1997 is gratisaftehalen.nl voor iedereen toegankelijk. In eerste instantie als spin-off van de gratiz pagina's, maar omdat er steeds meer mensen een berichtje stuurden om een advertentie te plaatsen telden we een en een bij elkaar op:

Er is behoefte aan een website waar mensen overbodige spullen kunnen plaatsen, zodat ze er iemand anders blij mee kunnen maken.

Voor elkaar en door elkaar

Sinds 2003 bestaat gratisaftehalen.nl in zijn huidige vorm: plaats een advertentie en iedereen kan er op reageren. In eerste instantie stonden er slechts 10 advertenties op de site. Binnen twee weken werden dat er 50 en na een paar maanden al 200.

2016: Gratisaftehalen.nl Nieuwe Stijl

De oude ste voldoet niet meer aan de huidige stand van techniek en het is steeds lastiger om nieuwe functies toe te voegen zonder het overzicht te verliezen. Tijd voor iets nieuws. Dat is deze website geworden. GratisAfTeHalen.nl met categorieen, prima zoekfunctie, beoordelen van advertenties en adverteerders en een eigen omgeving om je advertenties bij te houden. Een ding is echter niet veranderd: GratisAfTeHalen.nl is en blijft gratis!

Iets af te halen of weg te geven?

Plaats nu een advertentie. Supersimpel, supersnel en gratis.
Plaats Advertentie

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl