blog-post image

Tips voor het plannen van een grote reis met een klein budget

Soms heb je grote dromen, om de wereld rond te reizen en avonturen te beleven. Maar soms heb je een kleiner budget die dit niet altijd kan waarmaken.

Hier zijn een aantal tips om je budget zo laag mogelijk houden voor een reis naar het buitenland die misschien erg duur lijkt.


Uiteraard zijn er vele manieren om te reizen, naar een verre bestemming of meer lokaal in het land waar je woont. Deze tips zijn bedoeld om je te inspireren over waar te gaan en hoe je voor te bereiden op een reis, zodat het is zo ontspannend en geldbesparend mogelijk is.


De 5 beste tips die er zijn:


1. Kies uw bestemming zorgvuldig

Sommige bestemmingen kunnen erg duur zijn, andere lijken duur door de vliegkosten, maar kunnen goedkoper zijn dan verwacht als je er eenmaal bent. Als je openstaat voor reizen, maar nog niet weet waarheen, en je hebt een kleiner budget, dan is dit de eerste plaats om te beginnen. Zoek een bestemming die ofwel goedkoop is om te bereiken, of goedkoop is om te verblijven, of beide. Het zoeken naar goedkope vluchten voor meerdere bestemmingen en kiezen op basis van de vluchtkosten kan uw budget ook erg helpen; omdat dit vaak een groot deel van het budget in beslag nemen. Uiteraard, als je al een bestemming hebt uitgekozen, kun je de zoekopdracht beperken tot slechts een bestemming. Andere manieren om goedkopere vluchten te krijgen is om op een doordeweekse dag te reizen, vooral dinsdag of woensdag. Het kan ook helpen om naar meerdere luchthavens te kijken als dat kan, soms is een vlucht vanuit een andere plek goedkoper.


2. Controleer of een visum nodig is

Het is altijd goed om van tevoren te weten of je reisdocumenten nodig hebt om te reizen. Vaker wel dan niet zul je een visum moeten aanvragen om de gekozen bestemming] te bezoeken. Het is altijd goed om je visum op tijd aan te vragen, zodat je niet voor onverwachte extra kosten komt te staan, doordat je een spoedvisum moet aanvragen of je vlucht moet omboeken. Bovendien heeft een visum voor sommige bestemmingen, zoals de VS en Canada, een lange geldigheidsduur, waardoor je vaker naar het land kunt gaan met hetzelfde visum. Je kun besluiten om naar een land te gaan waar je geen visum nodig hebt, dat beperkt de kosten, maar er zijn ook landen waar visums relatief goedkoop zijn. Bijvoorbeeld, het Australische visum, het eTA Canada, of een visum India, zijn allemaal onder de 20 euro. Toch kunnen de kosten van een visum soms de reis- en verblijfskosten compenseren eenmaal in het land. Een visum Egypte kost bijvoorbeeld 50 euro, maar het is een relatief goedkoop land om te bezoeken.


3. Vermijd de toeristische plaatsen en winkel lokaal

Als je eenmaal weet waar je heen gaat, is het ook heel goed om te weten wanneer je wilt gaan. Buiten het zogenaamde "hoogseizoen" reizen kan enorm helpen als je een goedkopere en meer lokale reis wilt hebben. Dit betekent vaak dat je niet in de zomer reist, de tijd waarin de meeste toeristen reizen. Wees er echter van bewust van dat niet alle landen hetzelfde hoogseizoen hebben, dus dat er het hele jaar door genoeg bestemmingen te bezoeken moeten zijn. Als je tijdens het "laagseizoen" reist, zullen de toeristische restaurants en activiteiten gesloten zijn, en dan kan je genieten van het lokale leven en meer zien van het dagelijkse leven van de mensen daar; maar nog belangrijker, alles zal goedkoper en rustiger zijn. Zelfs als je tijdens het drukke seizoen gaat, kun je veel geld besparen door lokale activiteiten te ondernemen en in lokale restaurants te eten. Het kan ook helpen om grote ketens of commerciële gelegenheden te vermijden. Door je buiten het stadscentrum te wagen, vind je de lokale bevolking en hun favoriete stamkroegen, meestal met lagere prijzen. Er zijn ook veel gratis activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt doen, bijvoorbeeld wandel- of food tours, waar je de mensen aan het eind een fooi geeft.


4. Accommodatie kan goedkoop zijn

Waar je ook heen reist, je zult ergens moeten slapen. Hotels kunnen echter erg duur zijn en als je alleen reist, kan het een beetje saai en eenzaam zijn. Als je veel geld wilt besparen, zijn hostels je beste vriend. Je deelt automatisch de kosten van een kamer met andere reizigers, en het is minder eenzaam omdat er altijd iemand in de buurt is. Bovendien hebben hostels vaak goedkoop of zelfs gratis eten en vaak kun je daar ook koken Voor een meer lokale ervaring is couch-surfing de perfecte optie en waarschijnlijk een van de beste manieren om geld te besparen. Voor mensen die van de natuur houden en buiten de steden willen zijn om van de rust te genieten, is kamperen de beste manier om goedkoop te overnachten.


5. De perfecte balans tussen gepland en spontaan

Er zijn een paar dingen die van tevoren gepland moeten worden, bijvoorbeeld het aanvragen van een visum en de vlcuhttickets. Er zijn echter ook dingen die flexibel kunnen zijn en onderweg besloten kunnen worden. Het is altijd goed om van tevoren wat onderzoek te doen naar wat je wilt doen en zien en of je op één plek blijft of rondreist. Op die manier kunt je geld besparen op aanbiedingen, zien wat de verschillende opties zijn en beslissen wat het beste bij je eigen budget past. Onverwachte kosten zijn de ergste kosten. Toch is spontaniteit geweldig en maakt het deel uit van reizen, nieuwe dingen leren, een nieuwe cultuur ervaren. Het kan fijn zijn om flexibel te zijn, zodat je zelf kunt bepalen hoe je je voelt en kunt doen wat je wilt. Soms kan dit duurder uitvallen, maar dat is niet altijd het geval. Het gaat om de balans tussen het plannen van activiteiten die je zeker wilt doen en die misschien meer kosten, maar ook meer ontspannen zijn met de dag tot dag van de reis, zodat je het meeste plezier hebt. Niet alles is duur en niet alles kan worden gepland.


Er zijn veel manieren om een reis te budgetteren, en veel van deze tips kunnen je helpen het beste te maken van wat je hebt, maar toch alles te doen wat je zou willen.


<partnerbericht>
Beoordeling:
x 2 · 3

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl