blog-post image

50-plusser belabberd uit crisis volgens de Telegraaf

Het belang van Gratisaftehalen.nl wordt maar weer eens onderstreept door dit artikel dat op woensdag 8 februari 2017 in de Telegraaf stond. Daarom is het belangrijk dat u alle denkbare spullen, kleding of zelfs etenswaren niet zomaar weggooit.

DEN HAAG - Nederland als geheel mag dan langzaam uit de economische crisis raken, veel gezinnen zitten nog in zwaar weer. Liefst 221.000 huishoudens leefden in 2015 in langdurige armoede.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag naar buiten brengt. Het betekent dat de huishoudens al vier jaar, of langer, moeten leven van wat het CBS een 'laag inkomen' noemt: minder dan 1030 euro voor alleenstaanden, en minder dan 1930 euro voor een echtpaar met twee kinderen.

Tussen 2014 en 2015 is het aantal chronisch arme huishoudens met 10 procent toegenomen, aldus het CBS.Van de ruim zeven miljoen huishoudens in ons land moesten er 626.000 in 2015 rondkomen van een te laag inkomen. De grootste stijging zit 'm onder de huishoudens waarvan de kostwinner 50-plus is. Voor hen is de crisis hard en hardnekkig is geweest, en ze hebben de veilige haven van AOW en pensioen nog niet in zicht.

Bron: Telegraaf - Martijn Klerks

Beoordeling:
x 2 · 3

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl