blog-post image

Verdwenen schilderijen van Joop Veenstra (79) uit Almelo ook op Gratisaftehalen.nl?

De verdwenen schilderijen van Joop Veenstra uit Almelo duiken op bij de kringloop. Dan zou het zomaar kunnen dat andere van zijn schilderijen op Gratisaftehalen.nl voorbijkomen. Of niet?

Joop Veenstra (79) uit Almelo is ten einde raad. Twee weken geleden raakte hij vier schilderijen kwijt. Ze lagen op de bovenverdieping van museum Huis van Katoen en Nu. Maar toen werd besloten die op te ruimen, had de kringloop ze al meegenomen.

"Voorzitter Gerrit van Woudenberg van het museum wilde dat de bovenverdieping werd opgeruimd, in verband met brandgevaar. Tijdens een vergadering is vervolgens besloten de kringloop te bellen. Maar ze hebben er even niet meer aan gedacht mij in te lichten", zegt Veenstra.

Hij had 21 fotorealistissche olieverfschilderijen op de zolder liggen. Veenstra neemt niemand iets kwalijk. "Het is een foutje. Ook voor de andere betrokkenen vind ik het vervelend."

Foetsie

De eigenaar van Kringloopbedrijf Het Rondje vertelde hem dat hij er zeven had verkocht. Uiteindelijk bleken het vier schilderijen te zijn. "In een tijdsbestek van drie uur. Ik heb er vervolgens een nacht slecht van geslapen", zegt Veenstra. "Elke keer schoot me ook te binnen: Oh, die mis ik nog. En die. Uiteindelijk miste ik vier schilderijen: een van een interieur, een met een boot, een winterlandschap en een waterval in een bos."

Uren werk

Er zitten heel wat uren werk in. "Per schilderij ben ik zo'n anderhalve maand bezig. Een half jaar werk in totaal, dus. Gemiddeld verkoop ik ze voor 500 euro per stuk, dus reken maar uit. Maar misschien moet ik dat juist niet zeggen, want de mensen de mensen die ze nu in hun bezit hebben, hebben een schijntje betaald. Een paar tientjes is er misschien gerekend door de kringloopwinkel, ik weet het niet eens."

Beroep op eerlijkheid kopers

Wie de vier schilderijen in bezit heeft, is vooralsnog niet bekend. "Aankopen worden niet geregistreerd door het kringloopbedrijf", vertelt Veenstra. In de zoektocht naar de vier schilderijen, doet hij een beroep op de eerlijkheid van de kopers. "Ik wil niets liever dan m'n schilderijen terug. Desnoods betaal ik ervoor."

Bron: Tubantia.nl

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel

Foto: Lenneke Lingmont

Beoordeling:
x 2 · 3

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl