blog-post image

4 tips voor een goedkoop weekendje weg

Met personeelstekorten bij de luchtvaartmaatschappijen, gasprijzen door het dak en inflatie die alles duurder maakt, wenden veel gezinnen zich tot staycations en goedkope weekenduitstapjes dicht bij huis

als alternatief voor het bezoeken van de populairste gezinsvakanties in het land. Kortere verblijven en geen vluchten betekenen dat je de meest pijnlijke kosten en gedoe die gepaard gaan met gezinsreizen kunt overslaan en toch geweldige herinneringen kunt creëren. Om toch op vakantie te gaan zonder veel geld uit te geven, kun je gebruik maken van de volgende tips.

Last-minute

Als je weet dat je een goedkoop weekendje weg wilt, maar niet precies weet waar je heen wilt, dan zijn last-minute hoteldeals iets voor jou. Soms vullen kamers zelfs in het hoogseizoen niet. Soms is er een plotselinge annulering en leegstand. Wat de reden ook is, je kunt zeer scherp geprijsde accommodaties vinden voor je weekendje weg op rijafstand door last-minute aanbiedingen in de gaten te houden. Het helpt om een aantal bestemmingen in gedachten te hebben en een dag of twee voordat je wilt gaan te bellen of online te kijken. Blijf flexibel en laat de besparingen naar je toe komen voordat je je weekendtas dames inpakt.

Eigen weekend

Terwijl lokale weekenduitstapjes minder duur zijn dan grote gezinsreisavonturen, zijn weekenden nog steeds piekuren. Maar als je je eigen "weekend" kunt maken door een midweek te reizen, bespaar je geld en vind je een grotere beschikbaarheid, waar je ook heen gaat, omdat hotels op deze dagen doorgaans een lagere bezetting hebben. Zelfs als je geen tijd kunt vinden voor een dinsdag-woensdag-donderdaguitje, zoek dan naar een mogelijkheid om je verblijf een dag voor (donderdag) of een dag na (maandag) de meeste andere mensen te laten overlappen. Je krijgt veel meer waar voor je vakantiegeld, met de besparingen kun je dan bijvoorbeeld een heuptas kopen.

Kortingen

Coupons bieden grote besparingen voor weekenduitstapjes dichtbij huis. Neem contact op met je plaatselijke VVV-kantoor of congres- en bezoekersbureaus om te zien welke soorten kortingen toeristen worden aangeboden en profiteer van die kortingen tijdens je weekendje weg. Veel populaire bestemmingen bieden ook besparingen op multi-attractiepassen, dus als je bijvoorbeeld al van plan bent om het wetenschapsmuseum en het aquarium te bezoeken tijdens hetzelfde weekendje weg, kun je meestal geld besparen met een pas met korting die beide attracties dekt. Pak je crossbody tas dames in met eten en drinken voor het uitje!

Schouderseizoen

Het schouderseizoen is die tijd van het beste van twee werelden waarin de toeristen allemaal naar huis zijn gegaan, maar het weer nog steeds mooi is. In plaats van te reizen tijdens de zomermaanden mei, juni en juli, kun je het weekendje weg voor je gezin in september plannen. Je besteedt veel minder terwijl je toch geniet van alle voordelen van reizen in het hoogseizoen. Een van de grote geneugten van goedkope weekenduitstapjes is door de straten te dwalen en te dineren in de restaurants van een uitstekende toeristische plek terwijl je het gevoel hebt dat je het helemaal voor jezelf hebt.

<partnerbericht>
Beoordeling:
x 5 · 4.2

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl