blog-post image

Welke gratis VPN is de beste keuze

Een Virtual Private Network (VPN) zorgt ervoor dat je anoniemer op het internet kunt surfen. De verbinding is namelijk versleuteld, zodat je meer privacy hebt. Elke VPN dienst is anders samengesteld en heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Een aantal bekende gratis VPN-diensten zijn onder meer PrivadoVPN, ProtonVPN, Hide.me, Tunnelbear en Windscribe. Bij ProtonVPN kun je onbeperkt surfen, zonder datalimiet. Bij Windscribe profiteer je juist van hoge snelheden, maar loop je sneller tegen een datalimiet aan. Welke VPN is dan de beste keuze?


Top 5 gratis VPN

Bij het samenstellen van de VPN’s is er gekeken naar verschillende factoren. Is gratis ook echt gratis? Het gaat erom dat het hier niet om een trial gaat die opeens wordt omgezet in een abonnementsdienst, maar gratis VPN-diensten die ook echt gratis blijven. Daarnaast is uiteraard de versleuteling van data belangrijk, is het de vraag of je met een datalimiet of snelheid te maken krijgt en welke apparatuur je kunt gebruiken. Meestal loop je bij een gratis VPN al snel aan tegen een limiet op data of snelheid. Het kan ook gebeuren dat je maar een beperkt aantal locaties in de wereld hebt waar je naartoe kan verbinden. We hebben geprobeerd daar een zo goed mogelijk evenwicht in te vinden.


5: Windscribe

Wil je de beste gratis VPN met de hoogste verbindingssnelheden, dan zit je goed bij Windscribe. Met deze VPN-dienst is het mogelijk om met alle grote besturingssystemen een gratis verbinding te maken. Android, Windows en Apple worden alledrie ondersteund. De gratis versie van Windscribe is in principe een uitgeklede versie van het betaalde model. Je hebt de beschikking over 10 locaties in de wereld en kunt zoveel apparaten tegelijkertijd gebruiken als je zelf wilt. De servers zijn erg snel.


Nadeel van Windscribe is de datalimiet van 2GB per maand, die verder op de hogen is tot 10GB per maand als je je e-mailadres achterlaat. Desondanks ben je door de hoge snelheden zo door je gratis databundel heen. Bovendien werkt ook Netflix niet met Windscribe.


4: TunnelBear

TunnelBear is een zeer toegankelijke gratis VPN-dienst. Het is gemakkelijk te gebruiken en het installeren gaat heel eenvoudig. De beveiliging en versleuteling zijn prima. Verder hanteert de dienst geen snelheidslimieten. Je krijgt bij inschrijving toegang tot meer dan 26 verschillende servers in onder meer de VS, het VK, Canada, Duitsland en Japan. Ook Italië en Nederland doen mee. Met de gratis variant heb je vooral toegang tot de Europese servers.


Het is mogelijk om onder meer Hulu en YouTube te gebruiken. Netflix werkt niet. Bovendien is het datalimiet van maar 500 MB data per maand wel erg beperkt. Een paar keer een filmpje kijken op YouTube is genoeg voor overschrijding van de datalimiet. Bovendien is het gebruikmaken van torrents ook niet toegestaan.


3: Hide.me

Als het gaat om de beste klantenservice, raden we Hide.me aan. Deze naam is goed bekend en biedt een gratis pakket met toegang tot vijf verschillende servers aan. De servers staan onder meer in Nederland, Canada en Duitsland. De klantenservice is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar, ook voor gratis klanten.


Het is mogelijk om met de dienst anoniem te torrenten, maar er geldt wel een maandelijkse datalimiet van 10GB per maand. Daar ben je zo doorheen, van er is geen snelheidslimiet. Je kunt deze dienst gebruiken op onder meer Windows, iOS, MacOS, Android en zelfs Linux. Je kunt helaas geen gebruikmaken van Netflix en ook het verbinden met één apparaat per keer is een groot nadeel van deze dienst.


2: ProtonVPN

ProtonVPN is geheel gratis. Proton is een gerenommeerd merk als het om Privacy gaat. De VPN-aanbieder komt uit Zwitserland en is dan ook erg populair. Voordeel van deze dienst is dat je niet te maken hebt met een datalimiet, maar ook niet met een snelheidslimiet. Bovendien werkt de dienst op vrijwel alle apparaten en zijn er verschillende Nederlandse servers beschikbaar. Dat is handig voor tv en series kijken in het buitenland.


Hoewel er geen limieten zijn, is congestie een groot probleem met deze dienst. Veel mensen gebruiken ProtonVPN tegelijkertijd, waardoor de server inlevert op internetsnelheid. Daarnaast wordt torrentverkeer ook niet ondersteund. En in het gratis pakket is geen geoptimaliseerde streamingdienst te vinden. Netflix kijken zal daarom maar moeilijk gaan. Ook het aanbod qua locaties is in deze gratis versie met slechts drie landen nogal beperkt. Bovendien mag je met slechts één apparaat tegelijkertijd met de gratis dienst verbinden.


1: PrivadoVPN

De beste keuze voor een gratis VPN is PrivadoVPN. Het is weliswaar een nieuwkomer, maar je profiteert van behoorlijk wat voordelen. Met name de mate van privacy is bij deze dienst een groot voordeel. Je kunt deze dienst met Windows, Mac, iOS en Android gebruiken. Dankzij FireStick kan de dienst ook gebruikt worden op een smart televisie. Deze dienst werkt samen met Netflix. Torrenten is toegestaan en het verbinden gaat zeer soepel.


Er zijn geen snelheidslimieten, maar er geldt wel een datalimiet van 10 GB per maand. Ga je er overheen, dan wordt de snelheid teruggezet tot maximaal 1 Mbit per seconde. Bovendien zijn er veel verschillende serverlocaties beschikbaar, waaronder: Argentinië, Frankrijk, Duitsland, Mexico, de VS en Nederland. Een nadeel van de dienst is dat je maar met slechts één apparaat tegelijkertijd gebruik kunt maken van PrivadoVPN.Beoordeling:
x 3 · 4

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl