blog-post image

Sloophout als bouwmateriaal

Sloophout is afval? Niet als het aan ons ligt! Met sloophout kun je mooie dingen maken. En als het echt niet meer bruikbaar is, kan het altijd nog als brandhout dienen.

Sloophout is een verzamelterm voor oud en tweedehands hout. Het hout komt vrij bij sloop van huizen en berdijfspanden, maar ook wordt steigerhout vaak als sloophout aangeboden. Veelal belandt dit hout in de kachel of wil men er gewoon van af.

Sloophout is echter ook goed te gebruiken als duurzame bron. Denk hierbij aan houtbewerking, creatieve beroepen zoals beeldhouwers en houtsculptuur, maar ook in een oderne irichting om een brekend / nostalgische uitstraling te geven en een strak en koud interieur wat menselijker te maken.

Pas bij het gebruik van sloophout wel op met mogelijke verboden middelen die aanwezig kunnen zijn. Deze middelen waren oorspronkelijk toegestaan, maar zijn in de loop van de tijd verboden door bijvoorbeeld negatieve gezondheidsinvloeden.

Hieronder vind je een lijst van advertenties met sloophout, of waarin sloophout wordt gezocht. Heb je wat oud hout liggen of zoek je juist sloophout, dan zit er vast iets voor je bij.