blog-post image

Kortingscodes

Kortingscodes voor webshops van Zalando, Wehkamp, H en M, BOL.com en CoolBlue voor van alles en nog wat. Maar wat zijn kortingscodes eigenlijk?

Kortingscode of kortingsvouchers zoals ze ook wel genoemd is vaak een reeks van cijfers of letters die je bij je aankoop in een online webshop bij het afrekenen kunt invullen om korting te krijgen op je aankoop. Deze combinatie van letters of cijfers vormen vaak een specifieke term die de actie aanduidt, zoals PAAS2018 of WK01. Hierdoor krijg je dan de geldende korting bij die actie. Dit kan zijn een percentage korting op de waarde van je winkelmandje, maar ook gratis verzending of andere vormen van korting.

Waarom zijn er kortingscodes?

Kortingcodes worden door webshop gebruikt om nieuwe klanten te werven. We willen allemaal iets gratis of met korting kopen. Webshops gebruiken vervolgens kortingcodes zogenaamde first time buyers te lokken, dus mensen die nog nooit eerder daar gekocht hebben worden verleid met een korting voor de eerste aankoop. En dat werkt, want we gebruiken er allemaal heel erg veel. Na gebruik van de kortingcodes krijg je vaak e-mails van de webshop met andere kortingscodes voor gerelateerde aankopen. Ook sturen ze je vervolgens nieuwsbrieven waarin ook vouchers of kortingscodes worden aangeboden. Allemaal om ons als consument te behouden voor hun webshop. Maak er dan ook gebruik van. Veel aankopen zijn daadwerkelijk goedkoper door het gebruik van kortingcodes. En ook gratis verzending is een veel voorkomende vorm waardoor we als consument voordeliger uit zijn.

Wie gebruiken er kortingscodes?

Heel veel verschillende webshops bieden kortingscodes aan. Vooral binnen fashion gebruiken bijna alle grote merken kortingscodes, denk hierbij aan Zalando, Wehkamp, HM of Bonprix. Maar ook andersoortige bedrijven bieden dergelijke kortingscodes zoals Bol.com of Coolblue. Het is de moeite waard om op Google te zoeken naar een kortingscode als je een aankoop wil doen bij één van deze webshops of andere webshops. Als er actuele kortingscodes zijn, maar daar dan ook gebruik van. Het scheelt altijd een beetje. 

We zouden Gratisaftehalen.nl niet zijn als we gaan uitzoeken of wij ook kortingscodes voor onze bezoekers kunnen aanbieden. Het zal dan niet helemaal gratis zijn, maar dan toch wel een beetje gratis: met korting!