blog-post image

Kittens gratis afhalen of weggeven

Kittens gratis af te halen of weggeven. Ideaal en goedkoop? Bezint eer ge begint!

Kittens, maar ook andere jonge dieren zoals puppies, worden soms aangeboden op Gratisaftehalen.nl. Moeten we deze wel plaatsen of niet? Dat is een lastig dillema. We heten niet voor niets Gratisaftehalen.nl, dus je zou zeggen dat broodfokkers niks bij ons te zoeken hebben. Maar soms proberen die op slinkse wijze gratis kittens of puppies aan te bieden en wie daar dan op reageert wordt gevraagd om toch eerst iets te betalen. 
We keuren alle advertentie met de hand dus zodra wij denken dat we te maken hebben met broodfokkers dan keuren we die advertentie met kittens of puppies af.

Kittens door particulieren aangeboden

Soms zien we advertenties die door particulieren worden geplaatst waarin zij kittens aanbieden. En heel soms ook jonge hondjes. Moeten we die dan ook afkeuren? Dat is lastig om te antwoorden.
Wat is het alternatief? Wat gaan die particulieren dan doen met hun nestje kittens? Als ze de jonge katjes niet kwijt kunnen, wat dan? Wij durven niet te denken wat er gaat gebeuren met die jonge katjes als ze geen nieuw thuis vinden. Dan maar liever op Gratisaftehalen.nl, zodat ze bij een liefdevol thuis komen.

Andere dieren gratis aangeboden

En met andere dieren idem dito. Konijnen die over de schutting van een kinderboerderij worden gezet, zijn daar niet echt welkom. Het is een misvatting dat konijntjes daar de rest van hun leven zullen slijten. Hetzelfde met oudere honden. Niet iedereen wil deze naar een asiel brengen want men is bang voor de bijkomende kosten. En wij willen voorkomen dat een hond vastgebonden aan een boom wordt achtergelaten in een bos. Daarom laten wij in sommige gevallen advertenties van jonge hondjes, kittens en konijnen toe.

Eerst nadenken, dan pas een huisdier nemen

Ja, wij weten ook dat de eigenaren van te voren hadden moeten nadenken voordat men een poes, kat, hond of konijn nam. Maar zodra er een advertentie bij ons wordt aangeboden is het kwaad al geschied. Dat kunnen wij dan niet altijd negeren en plaatsen daarom soms een advertentie met kittens, puppies of konijntjes.